Direktlänk till inlägg 8 oktober 2012
Här ska ni få en riktig sockerchock att bita i! Hittade detta recept på en blogg som heter Sockerrus, och namnet talar för sig själv.
Cupcakes
2,25 dl vetemjöl
1,5 dl socker
1,25 tsk bakpulver
0,25 tsk salt
75 g smör, rumsvarmt
1 dl mjölk
1 ägg
1 tsk vaniljpulver (eller 2 tsk vaniljsocker)
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och smör i en bunke. Häll i hälften av mjölken och blanda den så slät som det går. Vispa ihop resten av mjölken med ägget och vaniljen. Tillsätt smörsmeten och blanda till en slät smet. Fyll muffinsformar till max hälften och grädda i ugnen i ca 20 minuter.
Oops, jag råkade smaka en :)
Frostingen
175 g smör rumsvarmt
4 dl florsocker
1 burk marshmallowfluff
0,5 tsk vaniljpulver
Vispa ihop allt med en elvisp. Vispa tills den är fluffig och spritsbar.
Spritsa på cupcakesen och pynta efter smak!
Dags att servera till gästerna!
Jag gör inte så ofta cupcakes, och trots att dessa var både goda och trevliga att titta på, så är det vansinnigt mycket socker i. Även för en sockerälskare som jag! Ett tips är att trotsa cupcakeslagarna och göra små varianter. Lättare att äta, och det är mindre risk för att det blir för mycket. Kan även tipsa om att marshmallowfluff finns att köpa i de flesta matbutiker, brukar stå på bakhyllan. Eller kanske på den där läskiga amerikanska hyllan om en sådan finns!
Smaklig dessert!
Så roligt att äntligen få berätta att jag är en av fem bloggare som i fortsättningen skall blogga på den nya matportalen tillagat.se! Mina gamla bloggposter kommer så småningom flyttas över dit, men så länge, håll till godo med de nya! Min blog...
Mer än så säger jag inte.. men stora saker är i görningen! Därav lite dåligt med uppdateringar. Bakat har jag dock gjort ändå!! ...