Direktlänk till inlägg 13 januari 2013
Ännu inga bilder att skryta om från nyår, men de kanske kommer! Här är iallafall min provlagning av desserten som vi sedan serverade som avslut på nyårsmiddagen.
Den ser kanke lite läbbig ut, men det kan jag meddela att den inte var! Överhuvudtaget. Marängerna var väldigt spontana då jag hade äggvita över efter att ha gjort detta recept. Och det är ju så tråkigt att slänga..
Chokladparfait
4 pers
100 g mörk choklad
0,5 dl mjölk
4 äggulor
1 dl farinsocker
3 dl vispgrädde
Koka upp mjölken i en kastrull och ta av den från värmen.Lägg i chokladen i bitar, och låt den smälta. Rör ihop äggula och socker. Vispa sedan grädden. Rör ned äggsmeten och lite av grädden i chokladen. Blanda sedan i resten av grädden. Häll upp i en form i valfri variant. Låt stå i frysen i 4-5 timmar. Innan servering skall den stå i kylskåp en halvtimme i servering.
Till nyårsmiddagen så frös jag parfaiten i avlånga bakformar, för att sedan skiva upp en bit glass till serveringen. Då gjorde jag också en sås på passionsfrukt och hackade physalis som ringlades över glassen för att få lite sötma.
Smaklig måltid!
Så roligt att äntligen få berätta att jag är en av fem bloggare som i fortsättningen skall blogga på den nya matportalen tillagat.se! Mina gamla bloggposter kommer så småningom flyttas över dit, men så länge, håll till godo med de nya! Min blog...
Mer än så säger jag inte.. men stora saker är i görningen! Därav lite dåligt med uppdateringar. Bakat har jag dock gjort ändå!! ...