Klara bakar

Direktlänk till inlägg 13 januari 2013

Chokladparfait

Av Klara - 13 januari 2013 20:13

Ännu inga bilder att skryta om från nyår, men de kanske kommer! Här är iallafall min provlagning av desserten som vi sedan serverade som avslut på nyårsmiddagen.

 

 

 

Den ser kanke lite läbbig ut, men det kan jag meddela att den inte var! Överhuvudtaget. Marängerna var väldigt spontana då jag hade äggvita över efter att ha gjort detta recept. Och det är ju så tråkigt att slänga..

 

Chokladparfait

4 pers

 

100 g mörk choklad

0,5 dl mjölk

4 äggulor

1 dl farinsocker

3 dl vispgrädde

 

Koka upp mjölken i en kastrull och ta av den från värmen.Lägg i chokladen i bitar, och låt den smälta. Rör ihop äggula och socker. Vispa sedan grädden. Rör ned äggsmeten och lite av grädden i chokladen. Blanda sedan i resten av grädden. Häll upp i en form i valfri variant. Låt stå i frysen i 4-5 timmar. Innan servering skall den stå i kylskåp en halvtimme i servering.

 

 

 

Till nyårsmiddagen så frös jag parfaiten i avlånga bakformar, för att sedan skiva upp en bit glass till serveringen. Då gjorde jag också en sås på passionsfrukt och hackade physalis som ringlades över glassen för att få lite sötma.

 

Smaklig måltid!

 

 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Klara - 11 februari 2013 22:36

Så roligt att äntligen få berätta att jag är en av fem bloggare som i fortsättningen skall blogga på den nya matportalen tillagat.se!   Mina gamla bloggposter kommer så småningom flyttas över dit, men så länge, håll till godo med de nya! Min blog...

Av Klara - 6 februari 2013 23:27

Mer än så säger jag inte.. men stora saker är i görningen! Därav lite dåligt med uppdateringar. Bakat har jag dock gjort ändå!! ...

Av Klara - 8 januari 2013 12:15

När våra gäster anlände på nyårsafton så välkomnades de med snittar och champagne! De bestod av hummer i hummerfond serverad på ostronskal, sesampanerad gravlax i asiatisk majonäs, pilgrimsmussla inlindad i bacon och salvia samt anklever på danskt rå...

Av Klara - 6 januari 2013 16:00

God fortsättning på det nya året! Jag och min sambo beslutade oss för att bjuda på dundermiddag denna nyårsafton. Och av en slump så fick vi för oss att vi skulle bjuda på Nobelmenyn som den serverades för hundra år sedan. Då man faktiskt åt lite ann...

Av Klara - 24 december 2012 09:29


Här kommer en liten julhälsning från Klara bakar! Årets julkola fick bo i en gigantisk konjakskupa som av någon anledning står hemma hos mina föräldrar! Min bror upplyste oss glatt att han hade grodyngel i den när han var liten(!). Hoppas den var dis...

Ovido - Quiz & Flashcards