Klara bakar

Direktlänk till inlägg 6 januari 2013

Gott nytt år!

Av Klara - 6 januari 2013 16:00

God fortsättning på det nya året! Jag och min sambo beslutade oss för att bjuda på dundermiddag denna nyårsafton. Och av en slump så fick vi för oss att vi skulle bjuda på Nobelmenyn som den serverades för hundra år sedan. Då man faktiskt åt lite annorlunda än vad vi gör nu, så blev slutresultatet en blandning av 1912 och 1913 års meny, då tung sås på tung sås skulle bli lite för mycket, kände vi!


 


Här är menyn som låg vid varje kuvert! En bonusrätt hade hoppat in mellan rätt två och tre, nämligen en granité på ingefära och citrusfrukter, med syfte att rensa smaklökarna mellan all tryffel!


 

Så här fint fick Jakob det dukat vid sin plats!

 

Jag vill visa er bilder från hela middagen, men på grund av batteriproblem så fick jag leja bort fotograferandet och jag väntar fortfarande på att få bilderna, så håll ut!

 

En sak som jag har bilder på är en rödlök-och hallonmarmelad! Recept och bilder kommer inom kort.

 

 



 
 
Ingen bild

Kristin

6 januari 2013 16:55

Dundermiddagen var alldeles, alldeles underbar och överträffade höga förväntningar med råge:-P 1000 tack

Klara

12 januari 2013 00:37

Tack själva fina ni! :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Klara - 11 februari 2013 22:36

Så roligt att äntligen få berätta att jag är en av fem bloggare som i fortsättningen skall blogga på den nya matportalen tillagat.se!   Mina gamla bloggposter kommer så småningom flyttas över dit, men så länge, håll till godo med de nya! Min blog...

Av Klara - 6 februari 2013 23:27

Mer än så säger jag inte.. men stora saker är i görningen! Därav lite dåligt med uppdateringar. Bakat har jag dock gjort ändå!! ...

Av Klara - 13 januari 2013 20:13

Ännu inga bilder att skryta om från nyår, men de kanske kommer! Här är iallafall min provlagning av desserten som vi sedan serverade som avslut på nyårsmiddagen.       Den ser kanke lite läbbig ut, men det kan jag meddela att den inte var! ...

Av Klara - 8 januari 2013 12:15

När våra gäster anlände på nyårsafton så välkomnades de med snittar och champagne! De bestod av hummer i hummerfond serverad på ostronskal, sesampanerad gravlax i asiatisk majonäs, pilgrimsmussla inlindad i bacon och salvia samt anklever på danskt rå...

Av Klara - 24 december 2012 09:29


Här kommer en liten julhälsning från Klara bakar! Årets julkola fick bo i en gigantisk konjakskupa som av någon anledning står hemma hos mina föräldrar! Min bror upplyste oss glatt att han hade grodyngel i den när han var liten(!). Hoppas den var dis...

Ovido - Quiz & Flashcards