Direktlänk till inlägg 6 januari 2013
God fortsättning på det nya året! Jag och min sambo beslutade oss för att bjuda på dundermiddag denna nyårsafton. Och av en slump så fick vi för oss att vi skulle bjuda på Nobelmenyn som den serverades för hundra år sedan. Då man faktiskt åt lite annorlunda än vad vi gör nu, så blev slutresultatet en blandning av 1912 och 1913 års meny, då tung sås på tung sås skulle bli lite för mycket, kände vi!
Här är menyn som låg vid varje kuvert! En bonusrätt hade hoppat in mellan rätt två och tre, nämligen en granité på ingefära och citrusfrukter, med syfte att rensa smaklökarna mellan all tryffel!
Så här fint fick Jakob det dukat vid sin plats!
Jag vill visa er bilder från hela middagen, men på grund av batteriproblem så fick jag leja bort fotograferandet och jag väntar fortfarande på att få bilderna, så håll ut!
En sak som jag har bilder på är en rödlök-och hallonmarmelad! Recept och bilder kommer inom kort.
Så roligt att äntligen få berätta att jag är en av fem bloggare som i fortsättningen skall blogga på den nya matportalen tillagat.se! Mina gamla bloggposter kommer så småningom flyttas över dit, men så länge, håll till godo med de nya! Min blog...
Mer än så säger jag inte.. men stora saker är i görningen! Därav lite dåligt med uppdateringar. Bakat har jag dock gjort ändå!! ...