Direktlänk till inlägg 8 januari 2013
När våra gäster anlände på nyårsafton så välkomnades de med snittar och champagne! De bestod av hummer i hummerfond serverad på ostronskal, sesampanerad gravlax i asiatisk majonäs, pilgrimsmussla inlindad i bacon och salvia samt anklever på danskt rågbröd med hallon-och rödlöksmarmelad. De gick åt i ett rasande tempo kan jag meddela!
Till anklevern gjorde jag således denna marmelad som blev kanongod!
3-4 rödlökar
30 g smör
1/2 dl flytande honung
2 dl rödvin
250 g hallon (1 vanligt paket)
socker efter behag, ca 1 dl tror jag det blev
2 msk äppelcidervinäger.
Hacka löken och bryn i smöret, utan att den får färg. Tillsätt honung och rödvin och låt koka upp. Tillsätt sedan hallon, socker och vinäger och låt vätskan koka bort på svag värme. Rör om kontinuerligt. Smaka av med salt och peppar. Tänk på att vara ktiv med att smaka av hela tiden, mängderna kan behöva justeras med tanke på syra och sötma.
Här står rödlöken och puttrar tillsammans med tre (!) olika fonder samt en vitvinsås inför den kommande middagen!
Färdiga snittar att servera! Min sambo tyckte den här bilden såg väldigt 80-tal ut :) Jag tyckte den var fin jag!
Så roligt att äntligen få berätta att jag är en av fem bloggare som i fortsättningen skall blogga på den nya matportalen tillagat.se! Mina gamla bloggposter kommer så småningom flyttas över dit, men så länge, håll till godo med de nya! Min blog...
Mer än så säger jag inte.. men stora saker är i görningen! Därav lite dåligt med uppdateringar. Bakat har jag dock gjort ändå!! ...