Klara bakar

Direktlänk till inlägg 21 oktober 2012

Chokladskorpor

Av Klara - 21 oktober 2012 16:07

Vad passar väl bättre en en kaka till kaffet? Senaste kakreceptet är från Saltå Kvarns årstidskokobok, som jag pratat om förut!


 


Ca 20 st

150 g osaltat rumsvarmt smör

2 dl råsocker

1 dl honung

1 ägg

100 g hasselnötskärnor

100 g vit choklad

6,5 dl vetemjöl

2 tsk bakpulver

1,5 dl kakao

2 tsk vaniljsocker


Värm ugnen till 175 grader. Rör socker och smör smidigt. Tillsätt honung och ägg. Rosta hasselnötetrna i en torr panna och hacka grovt. Hacka chokladen. Blanda sedan nötter och choklad tillsammans med mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker. Arbeta ned detta i smörblandningen. Rulla degen till tre längder, lägg på plåt med bakplåtspapper och platta ut något. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Ta ut längderna, låt svalna en stund på galler, skär sedan i önskade kakbitar (var försiktig, de går lätt sönder). Lägg tillbaka på plåten och ställ in i ugnen igen. Stäng av ugnen, och låt skorporna torka i en timme i eftervärmen, håll ugnsluckan på glänt.

 

 

Man får sprida ut skorporna bäst man kan på plåten när de skall eftertorka.

 

Jag brukar sätta en handduk eller en slev i ugnsluckan så att den håller sig på glänt. Akta värmeslingorna i ugnen bara :)

Inget smakar bättre än en hemgjord kaka/skorpa till kaffet!

 

 

 

Lycka till!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Klara - 11 februari 2013 22:36

Så roligt att äntligen få berätta att jag är en av fem bloggare som i fortsättningen skall blogga på den nya matportalen tillagat.se!   Mina gamla bloggposter kommer så småningom flyttas över dit, men så länge, håll till godo med de nya! Min blog...

Av Klara - 6 februari 2013 23:27

Mer än så säger jag inte.. men stora saker är i görningen! Därav lite dåligt med uppdateringar. Bakat har jag dock gjort ändå!! ...

Av Klara - 13 januari 2013 20:13

Ännu inga bilder att skryta om från nyår, men de kanske kommer! Här är iallafall min provlagning av desserten som vi sedan serverade som avslut på nyårsmiddagen.       Den ser kanke lite läbbig ut, men det kan jag meddela att den inte var! ...

Av Klara - 8 januari 2013 12:15

När våra gäster anlände på nyårsafton så välkomnades de med snittar och champagne! De bestod av hummer i hummerfond serverad på ostronskal, sesampanerad gravlax i asiatisk majonäs, pilgrimsmussla inlindad i bacon och salvia samt anklever på danskt rå...

Av Klara - 6 januari 2013 16:00

God fortsättning på det nya året! Jag och min sambo beslutade oss för att bjuda på dundermiddag denna nyårsafton. Och av en slump så fick vi för oss att vi skulle bjuda på Nobelmenyn som den serverades för hundra år sedan. Då man faktiskt åt lite ann...

Ovido - Quiz & Flashcards