Direktlänk till inlägg 21 oktober 2012
Vad passar väl bättre en en kaka till kaffet? Senaste kakreceptet är från Saltå Kvarns årstidskokobok, som jag pratat om förut!
Ca 20 st
150 g osaltat rumsvarmt smör
2 dl råsocker
1 dl honung
1 ägg
100 g hasselnötskärnor
100 g vit choklad
6,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1,5 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
Värm ugnen till 175 grader. Rör socker och smör smidigt. Tillsätt honung och ägg. Rosta hasselnötetrna i en torr panna och hacka grovt. Hacka chokladen. Blanda sedan nötter och choklad tillsammans med mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker. Arbeta ned detta i smörblandningen. Rulla degen till tre längder, lägg på plåt med bakplåtspapper och platta ut något. Grädda i mitten av ugnen i 20 minuter. Ta ut längderna, låt svalna en stund på galler, skär sedan i önskade kakbitar (var försiktig, de går lätt sönder). Lägg tillbaka på plåten och ställ in i ugnen igen. Stäng av ugnen, och låt skorporna torka i en timme i eftervärmen, håll ugnsluckan på glänt.
Man får sprida ut skorporna bäst man kan på plåten när de skall eftertorka.
Jag brukar sätta en handduk eller en slev i ugnsluckan så att den håller sig på glänt. Akta värmeslingorna i ugnen bara :)
Inget smakar bättre än en hemgjord kaka/skorpa till kaffet!
Lycka till!
Så roligt att äntligen få berätta att jag är en av fem bloggare som i fortsättningen skall blogga på den nya matportalen tillagat.se! Mina gamla bloggposter kommer så småningom flyttas över dit, men så länge, håll till godo med de nya! Min blog...
Mer än så säger jag inte.. men stora saker är i görningen! Därav lite dåligt med uppdateringar. Bakat har jag dock gjort ändå!! ...