Klara bakar

Direktlänk till inlägg 18 november 2012

Inspiration!

Av Klara - 18 november 2012 18:37

Mycket bakar jag, men hinner inte alltid få upp det på bloggen! Här bjuder jag på blandad bakning och förhoppningsvis lite inspiration!


 

Äppelmarmelad som jag lärt mig receptet från en vän. Jag har gjort den förr, och här hittar du receptet.

 


 

Här slängde jag ytterst improviserat ihop en äppelkaka när vi besökte fina vänner för några veckor sedan. Vi tyckte att vi var kort om dessert plus att det fanns en massa äpplen över!


Pajdegen finns i botten, sedan blandade jag äppelbitar med socker och kanel. Hällde det i formen, hyvlade kallt smör över och ringlade sedan ljus sirap över hela kalaset. Den gick ned till en kopp kaffe vill jag lova!

 


 

Mina gamla standardtekakor som jag gör när det bara behöver finnas bröd i frysen och som är lätta att ta med till jobbet. Jag har bakat dem förr och här hittar du receptet!

 


 

Dessa bröd har jag inget minne av att jag bakat, haha! Hittade dem när jag gick igenom kameran. De ser goda ut iallafall!


Ha en bra söndag!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Klara - 11 februari 2013 22:36

Så roligt att äntligen få berätta att jag är en av fem bloggare som i fortsättningen skall blogga på den nya matportalen tillagat.se!   Mina gamla bloggposter kommer så småningom flyttas över dit, men så länge, håll till godo med de nya! Min blog...

Av Klara - 6 februari 2013 23:27

Mer än så säger jag inte.. men stora saker är i görningen! Därav lite dåligt med uppdateringar. Bakat har jag dock gjort ändå!! ...

Av Klara - 13 januari 2013 20:13

Ännu inga bilder att skryta om från nyår, men de kanske kommer! Här är iallafall min provlagning av desserten som vi sedan serverade som avslut på nyårsmiddagen.       Den ser kanke lite läbbig ut, men det kan jag meddela att den inte var! ...

Av Klara - 8 januari 2013 12:15

När våra gäster anlände på nyårsafton så välkomnades de med snittar och champagne! De bestod av hummer i hummerfond serverad på ostronskal, sesampanerad gravlax i asiatisk majonäs, pilgrimsmussla inlindad i bacon och salvia samt anklever på danskt rå...

Av Klara - 6 januari 2013 16:00

God fortsättning på det nya året! Jag och min sambo beslutade oss för att bjuda på dundermiddag denna nyårsafton. Och av en slump så fick vi för oss att vi skulle bjuda på Nobelmenyn som den serverades för hundra år sedan. Då man faktiskt åt lite ann...

Ovido - Quiz & Flashcards