Direktlänk till inlägg 17 september 2011
Jag kunde ju såklart inte hålla mig från att genast lägga upp på facebook att jag startat en blogg. Och cirka fyra minuter senare kom ett sms från min sambo med ett ord "mobbad". Men det var det värt :)
Eftersom jag är otålig som få och lägger ut bloggen innan det finns något alls att läsa i den så var jag ju tvungen att baka. Det blev grahamsbullar idag, för det är lite dåligt med matbröd i frysen. Jag köper inte matbröd längre i butik (sen några år tillbaka när jag läste Mats-Eric Nilssons bok "Den hemlige kocken" om brödindustrin). Jag vet att det är pretto, men va fan! Hembakt är ju tusen gånger godare.
Allt bröd i bullform är så mycket lättare att ta fram enstaka ur frysen och lätt att göra som mellanmål eller frukost att ha på jobbet. De som kan vara lite knepigt med grahamsbullar är att de lätt faller sönder. Trixet då brukar vara att skålla grahamsmjölet först, men det brukar stå i recepten..
Min nya surdeg blev för övrigt också klar i veckan, var tvungen att pensionera den gamla efter semestern! Men bakning på surdegen kommer en annan dag!
Så roligt att äntligen få berätta att jag är en av fem bloggare som i fortsättningen skall blogga på den nya matportalen tillagat.se! Mina gamla bloggposter kommer så småningom flyttas över dit, men så länge, håll till godo med de nya! Min blog...
Mer än så säger jag inte.. men stora saker är i görningen! Därav lite dåligt med uppdateringar. Bakat har jag dock gjort ändå!! ...