Klara bakar

Direktlänk till inlägg 17 september 2011

Jag måste väl baka också då..

Av Klara - 17 september 2011 15:29

      Jag kunde ju såklart inte hålla mig från att genast lägga upp på facebook att jag startat en blogg. Och cirka fyra minuter senare kom ett sms från min sambo med ett ord "mobbad". Men det var det värt :)


Eftersom jag är otålig som få och lägger ut bloggen innan det finns något alls att läsa i den så var jag ju tvungen att baka. Det blev grahamsbullar idag, för det är lite dåligt med matbröd i frysen. Jag köper inte matbröd längre i butik (sen några år tillbaka när jag läste Mats-Eric Nilssons bok "Den hemlige kocken" om brödindustrin). Jag vet att det är pretto, men va fan! Hembakt är ju tusen gånger godare.


Allt bröd i bullform är så mycket lättare att ta fram enstaka ur frysen och lätt att göra som mellanmål eller frukost att ha på jobbet. De som kan vara lite knepigt med grahamsbullar är att de lätt faller sönder. Trixet då brukar vara att skålla grahamsmjölet först, men det brukar stå i recepten..


Min nya surdeg blev för övrigt också klar i veckan, var tvungen att pensionera den gamla efter semestern! Men bakning på surdegen kommer en annan dag!

 
 
Ingen bild

Johan

17 september 2011 17:16

Lägg ut receptet på din plommonmarmelad. Den är ett vinnande koncept och lär ta över minst 30 % av den totala marmeladmarknaden om du skulle etablera den.

Klara

18 september 2011 03:33

Haha! Det skall jag absolut göra, med tillägg att det är mormors recept, men det gör bara att det är mer tyngd bakom receptet!

 
Ingen bild

Värmland

17 september 2011 17:39

Vilken ren och fin Ugn!

 
Ingen bild

Martin

17 september 2011 23:57

Kan man lägga in en beställning? :-) Bara halvmobbad tycker jag... :-)

Klara

18 september 2011 03:35

Beställningar mottages! Måste ju ha en testpanel.. Tack för stödet för övrigt, halvmobbad räcker :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Klara - 11 februari 2013 22:36

Så roligt att äntligen få berätta att jag är en av fem bloggare som i fortsättningen skall blogga på den nya matportalen tillagat.se!   Mina gamla bloggposter kommer så småningom flyttas över dit, men så länge, håll till godo med de nya! Min blog...

Av Klara - 6 februari 2013 23:27

Mer än så säger jag inte.. men stora saker är i görningen! Därav lite dåligt med uppdateringar. Bakat har jag dock gjort ändå!! ...

Av Klara - 13 januari 2013 20:13

Ännu inga bilder att skryta om från nyår, men de kanske kommer! Här är iallafall min provlagning av desserten som vi sedan serverade som avslut på nyårsmiddagen.       Den ser kanke lite läbbig ut, men det kan jag meddela att den inte var! ...

Av Klara - 8 januari 2013 12:15

När våra gäster anlände på nyårsafton så välkomnades de med snittar och champagne! De bestod av hummer i hummerfond serverad på ostronskal, sesampanerad gravlax i asiatisk majonäs, pilgrimsmussla inlindad i bacon och salvia samt anklever på danskt rå...

Av Klara - 6 januari 2013 16:00

God fortsättning på det nya året! Jag och min sambo beslutade oss för att bjuda på dundermiddag denna nyårsafton. Och av en slump så fick vi för oss att vi skulle bjuda på Nobelmenyn som den serverades för hundra år sedan. Då man faktiskt åt lite ann...

Ovido - Quiz & Flashcards