Klara bakar

Direktlänk till inlägg 19 september 2011

Snabb limpa och minimuffins!

Av Klara - 19 september 2011 11:32

Medan regnet öser ned utanför rutan så blir det till att baka innanför den! Jag har gjort ett bröd idag som är så himla lätt att göra, och det går framför allt fort! Det är en sådan här fillimpa som många säkert redan har ett recept på, och därför levererar jag ännu ett. Jag har fått det av en kursare för flera år sedan, och han var alltid så hurtig så jag kallar brödet för "Mats energiknippe" då det bara är en massa nötter och frön och annat nyttigt i.


Man blandar allt i en bunke och så vips in i ugnen. Klart. Den tar dock en timme i ugnen, som de flesta sådanna här bikarbonat-bröd, och då kan man ju göra annat medan det står där i ugnen - typ baka små muffins!


Mats energiknippe


2 dl havregryn

5 dl vetemjöl

1 dl krossat linfrö

1 dl grovt hackade hasselnötter

1 dl russin (det väljer jag bort, för det är äckligt i bröd) :)

1 tsk salt

2 tsk bikarbonat

4 dl yougurt naturell

1/2 dl flytande honung

1/2 dl lingonsylt


Blanda allt, häll i smord form. Garnera gärna med solrosfrön. Grädda i nedre delen av ugnen, 200 grader i 1 h.

   


Jag brukar alltid garnera med solrosfrön, och alltid när jag tar ut brödet ur ugnen så ramlar solrosfröna av.. suck. Idag har jag som vanligt garnerat med solrosfrön, men jag tryckte ner dem lite i smeten, och de verkar sitta lite bättre iaf!


Medan brödet gräddades så har jag blandat ihop helt vanliga chokladmuffins. Men som sagt, i miniformat. Det är så att jag har bakformar modell mindre, och jag ville så gärna använda dem! Så det fick bli små muffins-bites! En liten tugga bara, och sen slut!


Jag har gjort på en helt vanlig chokladmuffinssmet - välj vilken som helst - men jag har halverat receptet så det inte blir så många. I botten på formarna har jag lagt två mini-marshmallows, bara för att det är så gott! Akta dem i ugnen bara, det går fort när de är så små!

   


Så där, bröd till frulle imorn, och fika till i eftermiddag!

 
 
Ingen bild

Johan

24 september 2011 06:24

Nu har jag läst samma inlägg 3 ggr. När kommer nästa bakning :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Klara - 11 februari 2013 22:36

Så roligt att äntligen få berätta att jag är en av fem bloggare som i fortsättningen skall blogga på den nya matportalen tillagat.se!   Mina gamla bloggposter kommer så småningom flyttas över dit, men så länge, håll till godo med de nya! Min blog...

Av Klara - 6 februari 2013 23:27

Mer än så säger jag inte.. men stora saker är i görningen! Därav lite dåligt med uppdateringar. Bakat har jag dock gjort ändå!! ...

Av Klara - 13 januari 2013 20:13

Ännu inga bilder att skryta om från nyår, men de kanske kommer! Här är iallafall min provlagning av desserten som vi sedan serverade som avslut på nyårsmiddagen.       Den ser kanke lite läbbig ut, men det kan jag meddela att den inte var! ...

Av Klara - 8 januari 2013 12:15

När våra gäster anlände på nyårsafton så välkomnades de med snittar och champagne! De bestod av hummer i hummerfond serverad på ostronskal, sesampanerad gravlax i asiatisk majonäs, pilgrimsmussla inlindad i bacon och salvia samt anklever på danskt rå...

Av Klara - 6 januari 2013 16:00

God fortsättning på det nya året! Jag och min sambo beslutade oss för att bjuda på dundermiddag denna nyårsafton. Och av en slump så fick vi för oss att vi skulle bjuda på Nobelmenyn som den serverades för hundra år sedan. Då man faktiskt åt lite ann...

Ovido - Quiz & Flashcards