Klara bakar

Direktlänk till inlägg 25 september 2011

Fint besök!

Av Klara - 25 september 2011 13:30

I fredags hade vi fina vänner på middag och temat var bubbelprovning, ytterst amatörmässigt. Kvällen började därför med en provning av sex olika mousserande, och tre olika förrätter till. Dessa förrätter stod sambon för, och han serverade anklevermousse, friterade bläckfiskringar samt friterad getost. Mycket gott! Till denna fröjd så kokade jag fikonmarmelad då jag av någon anledning hade färska fikon hemma. Jag har aldrig kokat fikonmarmelad förr, men jag vill påstå att det var mycket enkelt. Jag tog ett recept som jag hittade på nätet, och den blev bra - kanske något söt. Sen skedde det som alltid händer när det är för mycket i köket, vi glömde servera den! Haha! Men men.. vi får offra oss och äta ost och marmelad någon dag snart igen!

  Fikonmarmelad på plattan

Jag har blandat färska fikon, citronsaft, vatten och en hejdundrans massa socker!


Till varmrätten så bjöd vi på hemlagade hamburgare, vi tänkte att man behöver något rejält efter en hel arbetsdag och sex glas bubbel! Till det bakade jag hamburgerbröd. Helt vanliga ljusa bröd i hamburgerformat, jag valde dock att ha i lite grahamsmjöl för att få bröden aningens grövre. Goda men tyvärr lite små - men det var kanske tur. Bröden tar alltid för mycket plats på lyxburgarna..

  Hamburgerbröd på jäsning


Till dessert så ville jag göra något som var sött och snabbt att göra iordning när man hellre vill sitta och umgås med sina vänner. Innan de kom så förberedde jag  världens enklaste "hemlagade glass". Detta är superfusk: jag vispade ett paket Vaniljvisp, krossade Daim som jag blandade i, lade upp i portionsformar och in i frysen. Klart! Pinsamt enkelt. Till det så gjorde jag en form av gino. Gino är en italiensk dessert som består av färsk skivad frukt som man sedan river vit choklad över och snabbt in i ugnen på hög värme så chokladen smälter men frukten fortfarande är färsk. Jag valde banan, blåbär (frysta) samt jordgubbar som jag lade i en stor form, på med vit choklad och in i ugnen. Ginon kan man ju dock inte göra innan, utan den skall göras precis innan den serveras. Iallafall delen med chokladen i ugnen. Det blev fantastiskt gott och vi blev alla mycket mätta!

  

  Gino på banan, jordgubbar och blåbär


  Den "hemlagade" glassen


Middagen blev allt som allt mycket lyckad!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Klara - 11 februari 2013 22:36

Så roligt att äntligen få berätta att jag är en av fem bloggare som i fortsättningen skall blogga på den nya matportalen tillagat.se!   Mina gamla bloggposter kommer så småningom flyttas över dit, men så länge, håll till godo med de nya! Min blog...

Av Klara - 6 februari 2013 23:27

Mer än så säger jag inte.. men stora saker är i görningen! Därav lite dåligt med uppdateringar. Bakat har jag dock gjort ändå!! ...

Av Klara - 13 januari 2013 20:13

Ännu inga bilder att skryta om från nyår, men de kanske kommer! Här är iallafall min provlagning av desserten som vi sedan serverade som avslut på nyårsmiddagen.       Den ser kanke lite läbbig ut, men det kan jag meddela att den inte var! ...

Av Klara - 8 januari 2013 12:15

När våra gäster anlände på nyårsafton så välkomnades de med snittar och champagne! De bestod av hummer i hummerfond serverad på ostronskal, sesampanerad gravlax i asiatisk majonäs, pilgrimsmussla inlindad i bacon och salvia samt anklever på danskt rå...

Av Klara - 6 januari 2013 16:00

God fortsättning på det nya året! Jag och min sambo beslutade oss för att bjuda på dundermiddag denna nyårsafton. Och av en slump så fick vi för oss att vi skulle bjuda på Nobelmenyn som den serverades för hundra år sedan. Då man faktiskt åt lite ann...

Ovido - Quiz & Flashcards