Klara bakar

Direktlänk till inlägg 21 oktober 2011

Pavlovatårta

Av Klara - 21 oktober 2011 15:07

Men oj. jag har varken hunnit baka eller blogga.. Därför lägger jag upp en smarrig bild på vad jag bakade i helgen, nämligen Pavlovatårta. Hade eminent finbesök och var tvungen att lite sjöraskt leverera en dessert.


Pavlovan görs genom en marängbotten, alltså det enklaste marängreceptet som går att hitta, och så in i ugnen i över en timme. Ta ut, bred på vispad grädde och färska bär! Kan inte bli bättre! Detta är ju en sommardessert så det förslår, men man får längta tillbaka lite..


  Pavlovatårta med färska hallon och jordgubbar


Pavlovatårta
4 äggvitor
1 tsk ättikssprit
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker (eller äkta vanilj, hellre)
1 tsk Maizenamjöl

Värm ugnen till 150 grader. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner ättiskspriten. Blanda torrvarorna och vänd försiktigt ner i äggvitan. Bred ut på bakplåtspapper till "tårtstorlek" och grädda i nedre delen av ugnen i ca 75 min.

Vispa grädde och bred ut på marängen, strö på färska valfria bär och servera!

  Mums!

Ska baka nu, för jag är ledig idag! Ska dessutom byta jobb snart, så jag bör väl bjuda mina fina kollegor på någon form av bakverk innan jag lämnar..


Måste bara visa en bild på ett bakverk jag blev bjuden på av min sambo en regnig kväll för ett tag sedan! Mums igen!


  Kladdkaka med topping och minimarshmallows

 
 
Ingen bild

Linda

21 oktober 2011 20:33

Världens godaste tårta enligt dottern (och mig)!
Hon tvingar mig att baka den varje gång hon fyller år :-)

Klara

30 oktober 2011 20:12

Men vad roligt! Sjukt god är den, jag håller med! Svårare än så behöver det inte vara.. Vettig dotter du har!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Klara - 11 februari 2013 22:36

Så roligt att äntligen få berätta att jag är en av fem bloggare som i fortsättningen skall blogga på den nya matportalen tillagat.se!   Mina gamla bloggposter kommer så småningom flyttas över dit, men så länge, håll till godo med de nya! Min blog...

Av Klara - 6 februari 2013 23:27

Mer än så säger jag inte.. men stora saker är i görningen! Därav lite dåligt med uppdateringar. Bakat har jag dock gjort ändå!! ...

Av Klara - 13 januari 2013 20:13

Ännu inga bilder att skryta om från nyår, men de kanske kommer! Här är iallafall min provlagning av desserten som vi sedan serverade som avslut på nyårsmiddagen.       Den ser kanke lite läbbig ut, men det kan jag meddela att den inte var! ...

Av Klara - 8 januari 2013 12:15

När våra gäster anlände på nyårsafton så välkomnades de med snittar och champagne! De bestod av hummer i hummerfond serverad på ostronskal, sesampanerad gravlax i asiatisk majonäs, pilgrimsmussla inlindad i bacon och salvia samt anklever på danskt rå...

Av Klara - 6 januari 2013 16:00

God fortsättning på det nya året! Jag och min sambo beslutade oss för att bjuda på dundermiddag denna nyårsafton. Och av en slump så fick vi för oss att vi skulle bjuda på Nobelmenyn som den serverades för hundra år sedan. Då man faktiskt åt lite ann...

Ovido - Quiz & Flashcards