Direktlänk till inlägg 21 oktober 2011
Men oj. jag har varken hunnit baka eller blogga.. Därför lägger jag upp en smarrig bild på vad jag bakade i helgen, nämligen Pavlovatårta. Hade eminent finbesök och var tvungen att lite sjöraskt leverera en dessert.
Pavlovan görs genom en marängbotten, alltså det enklaste marängreceptet som går att hitta, och så in i ugnen i över en timme. Ta ut, bred på vispad grädde och färska bär! Kan inte bli bättre! Detta är ju en sommardessert så det förslår, men man får längta tillbaka lite..
Pavlovatårta med färska hallon och jordgubbar
Pavlovatårta
4 äggvitor
1 tsk ättikssprit
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker (eller äkta vanilj, hellre)
1 tsk Maizenamjöl
Värm ugnen till 150 grader. Vispa äggvitorna till ett hårt skum. Vänd ner ättiskspriten. Blanda torrvarorna och vänd försiktigt ner i äggvitan. Bred ut på bakplåtspapper till "tårtstorlek" och grädda i nedre delen av ugnen i ca 75 min.
Vispa grädde och bred ut på marängen, strö på färska valfria bär och servera!
Ska baka nu, för jag är ledig idag! Ska dessutom byta jobb snart, så jag bör väl bjuda mina fina kollegor på någon form av bakverk innan jag lämnar..
Måste bara visa en bild på ett bakverk jag blev bjuden på av min sambo en regnig kväll för ett tag sedan! Mums igen!
Kladdkaka med topping och minimarshmallows
Så roligt att äntligen få berätta att jag är en av fem bloggare som i fortsättningen skall blogga på den nya matportalen tillagat.se! Mina gamla bloggposter kommer så småningom flyttas över dit, men så länge, håll till godo med de nya! Min blog...
Mer än så säger jag inte.. men stora saker är i görningen! Därav lite dåligt med uppdateringar. Bakat har jag dock gjort ändå!! ...