Direktlänk till inlägg 30 juli 2012
Man kan göra det mesta själv hemma faktiskt, utan att behöva köpa färdiga varianter, som också ofta är ganska dyrt. Müsli är ett sådant exempel, om man nu tycker om det till sin frukost! Jag är en periodare när det gäller frukost, och just nu är det fil och en god hemgjord müsli som gäller.
Jag gör en på detta sätt. Det fina i kråksången är att man kan välja precis det man själv tycker om.
Nygräddad müsli, just uttagen från ugnen!
Mitt müslirecept:
5 dl havregryn
5 dl rågflingor
1 dl linfrö
1 dl havrekli
2 dl pumpafrön
1 dl kokosflingor
1 tsk salt
2 dl nötter (hasselnötter brukar jag ta)
1 dl flytande honung
0,5 dl rapsolja
2 dl äppeljuice
Blanda allt och bred ut i långpanna. Grädda i ugnen i 200 grader i ca 30 minuter. Rör om då och då.
Idag hade jag inga pumpakärnor hemma så det blev utan det helt enkelt. Och honungen tog slut, så det blev lite sirap i istället. Men det kan man skippa helt och hållet, för den blir ju aningens söt av honungen. Välj själv!
Helt fylld burk, kommer räcka ett bra tag!
Tips! Blandad frukt är också gott att ha i tycker många (inte jag!), det är ju ett naturligt sötningsmedel så man kan dra ned på honungen i de fallen om man vill..
Så roligt att äntligen få berätta att jag är en av fem bloggare som i fortsättningen skall blogga på den nya matportalen tillagat.se! Mina gamla bloggposter kommer så småningom flyttas över dit, men så länge, håll till godo med de nya! Min blog...
Mer än så säger jag inte.. men stora saker är i görningen! Därav lite dåligt med uppdateringar. Bakat har jag dock gjort ändå!! ...