Klara bakar

Direktlänk till inlägg 16 september 2012

Blåbärsbullar på landet

Av Klara - 16 september 2012 22:51

I somras var vi ute i skogarna och plockade blåbär, som vi både gjorde paj och sylt på. Och dessutom så ville jag prova ett recept jag hittade i en av Buffétidningarna som kommer hem i brevlådan.


Det är en vetedeg med kardemumma i och i mitten lägger man en variant av blåbärssylt, i princip. I skrivande stund så är detta recept borttappat, men jag letar med ljus och lykta - så är det någon som vill provbaka dessa bullar, säg till så ska jag se om jag kan leta fram det igen.


 

Blåbärsbullar på jäsning!

Så här långt in i bakningen ser allt riktigt bra ut, precis som på bilderna, haha! Dock skedde något i ugnen som jag inte planerade..


 


De jäste och "vecklade upp sig". Jag skrattade gott när jag plockade ut dem ur ugnen. Så här skulle de ju inte bli! Jag kan dock meddela att det inte var ett dugg fel på smaken!


 

MUMS!



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Klara - 11 februari 2013 22:36

Så roligt att äntligen få berätta att jag är en av fem bloggare som i fortsättningen skall blogga på den nya matportalen tillagat.se!   Mina gamla bloggposter kommer så småningom flyttas över dit, men så länge, håll till godo med de nya! Min blog...

Av Klara - 6 februari 2013 23:27

Mer än så säger jag inte.. men stora saker är i görningen! Därav lite dåligt med uppdateringar. Bakat har jag dock gjort ändå!! ...

Av Klara - 13 januari 2013 20:13

Ännu inga bilder att skryta om från nyår, men de kanske kommer! Här är iallafall min provlagning av desserten som vi sedan serverade som avslut på nyårsmiddagen.       Den ser kanke lite läbbig ut, men det kan jag meddela att den inte var! ...

Av Klara - 8 januari 2013 12:15

När våra gäster anlände på nyårsafton så välkomnades de med snittar och champagne! De bestod av hummer i hummerfond serverad på ostronskal, sesampanerad gravlax i asiatisk majonäs, pilgrimsmussla inlindad i bacon och salvia samt anklever på danskt rå...

Av Klara - 6 januari 2013 16:00

God fortsättning på det nya året! Jag och min sambo beslutade oss för att bjuda på dundermiddag denna nyårsafton. Och av en slump så fick vi för oss att vi skulle bjuda på Nobelmenyn som den serverades för hundra år sedan. Då man faktiskt åt lite ann...

Ovido - Quiz & Flashcards